Thesis Scholarships from the YTB

The Presidency for Turks Abroad and Related Communities (YTB) has announced a funding opportunity for thesis scholarships that will be awarded to Turkish graduate students living abroad. The program aims to support graduate level (master’s and doctoral) education of Turkish Citizens who have completed their high school education abroad.

You can visit YTB's website for more information and to apply.

---------------------------------------------------------------------

Yurtdışı Vatandaşlar Tez Araştırma Bursu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) yurt dışında yaşayan vatandaşların eğitim ve akademik çalışmalarını desteklemek amacı ile ilan ettiği Tez Araştırma Bursları başvuruları 15 Mayıs itibariyle başlamıştır. Burs programına ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada ve Norveç ülkelerinden birinde yüksek lisans veya doktoraya kayıtlı adaylar başvurabilecek, başvurular 15 Haziran 2017 tarihinde son bulacaktır.

Burs Programımıza Kimler Başvurabilir?

Türk vatandaşı/Çifte vatandaş veya Mavi Kart sahibi olanların yararlanabileceği programa başvurmak için öncelikle ortaöğretimin (lise) yurtdışında tamamlanmış olması gerekmektedir.

Yüksek lisans tez araştırma başvuruları için 01.01.1982 ve sonrası doğmuş olmak, doktora tez araştırma başvuruları için ise 01.01.1972 ve sonrası doğmuş olmak şartı aranırken başvuran adayların tez aşamasında olmasını ya da tez aşamasına geçebilecek durumda olması öngörülmektedir.

Başvuru değerlendirilmeleri ön inceleme, uzman değerlendirmesi ve mülakat olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır. Ön inceleme ve uzman değerlendirmesi neticesinde uygun görülen adaylar, mülakata girmeye hak kazanacaktır. Nihai sonuçları 2017 Eylül ayı içerisinde ilan edilecektir.

Daha detaylı bilgilere ulaşmak veya başvuru yapmak için www.ytb.gov.tr/yvburslari internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.