Nanobiz - ODTU Araştırmacı Çağrısı

ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, ODTÜ kökenli teknoloji firmasi Nanobiz (www.nanobiz.com.tr) veya ODTÜ bünyesinde yürütmekte olduğu Ar-Ge projelerinde TÜBİTAK 2232 Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı kapsamında ekibinde çalışmak isteyen araştırmacılar aramaktadır.

Çalışmalar taşınabilir "point of care" tanı sistemleri konusunda olup ekibin yeni gelistirdigi bir sistemle tanı ve tedavide yeni uygulamaları kapsamaktadir. Bu konuya ek olarak mikroalglerden biyodizel üretimi konusunda da araştırma imkanı mevcuttur.

Ayrıntılı bilgi için info@nanobiz.com.tr veya haoktem@metu.edu.tr adresinden Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem  ile iletişime gecebilirsiniz.

TÜBİTAK 2232 Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı;  mezuniyeti takiben doktorada 2 sene, Y.lisans da 4 sene ve Lisans da 6 sene süre ile yurtdışında çalışmış kişilerin Türkiyede ki Üniversite veya özel sektör Ar-Ge kuruluşlarına dönmeleri durumunda 24 ay süre ile aylık 3,250 TL (halen yaklaşık olarak üniversite doçenti maaşi kadar) karşılıksız burs imkanı sağlıyor. Bursun herhangi bir baglayiciligi yök. Müracaatlar her ayin son haftasına kadar yapilabiliyor. Programın detaylarina   http://www.tübitak.gov.tr/tr/burslar/doktora-sonrasi/burs-programlari/2232/icerik-destek-kapsami  linkinden ulaşılabiliyor.