ODTÜ Bilissel Bilimler Ana Bilim Dalina ögretim üyesi veya görevlisi alinacaktir

 ODTÜ, Enformatik Enstitüsü, Bilissel Bilimler Ana Bilim Dalina ögretim üyesi veya görevlisi alinacaktir. Alinacak ögretim elemanlarindan lisansüstü seviyede ögretim, danismanlik ve aktif bir arastirma programi sürdürmeleri istenecektir.

Aranan Nitelikler:

  • Basvuru tarihinde Bilissel Bilimler ya da ilgili bir alandan (örnegin, Bilgisayar, Psikoloji, Nörobilim,  Dilbilim) doktora derecesine sahip olmak.
  • Doktora sonrasinda Bilissel Bilimler'in belli bir konusuna odaklanarak yayin yapmis olmak.
  • Özellikle Bilgisayarli Bilissel Modelleme, Bilissel Psikoloji  veya Bilissel Sinirbilim  alanlarinda uzmanlasmis olmak tercih sebebidir.
  • ODTÜ'de ögretim dili Ingilizce oldugundan adaylarda çok iyi düzeyde Ingilizce yeterligi aranacaktir.
  • Akademik kadrolara atanmak için ODTÜ Rektörlügünce istenen minimum sartlari görmek için Yüksekögretim Kurulunun asagida adresi verilen  sayfasi ziyaret edilebilir:

turkuaz.yok.gov.tr/AkademikDuyuru/?sayfa=akademikyukselme&paged=2

Enformatik Enstitüsü  Bilissel Bilimler Ana Bilim Dali, lisansüstü düzeyde egitim veren, arastirma agirlikli bir yapida olup üniversitenin Bilgisayar Mühendisligi, Felsefe ve Yabanci Diller Egitimi bölümleriyle disiplinlerarasi iliskiler içindedir. Daha fazla bilgi icin linkteki adrese, ODTÜ hakkinda genel bilgi icin http://www.metu.edu.tr adresine bakilabilir. Yeni baslayan ögretim elemanlarina kampüs içinde lojman destegi saglanabilmektedir.

Adaylarin,  ön basvuru kapsaminda basvuru mektubu, özgeçmis, ve kendilerine referans olabilecek üç kisinin isim ve adreslerini asagidaki adrese yollamalari gerekmektedir. Basvurular elektronik olarak ya da posta ile gönderilebilir.

Son Basvuru Tarihi: Uygun nitelikte aday ya da adaylar bulunana kadar açiktir.

Elektronik Basvurular ve iletisim için Eposta Adresi:   
Bilge Say  Eposta: cogsfacultyapplication@ii.metu.edu.tr

Basvuru Adresi:
Bilge Say
Bilissel Bilimler Ana Bilim Dali
Enformatik Enstitüsü
Orta Dogu Teknik Üniversitesi 06531 Ankara

Daha fazla bilgi icin: www.ii.metu.edu.tr/News/Academic_P.php#COGS