ODTU’den Basarili Bilim Insanlarina Cagri

Degerli Arastirmacilar,

Yuksek duzeyli uluslararasi arastirma yapan, son teknolojik yenilikleri laboratuvarlarimiza tasiyabilecek ve uluslararasi SCI SCI, SSCI indekslerinde yayin ustunlugu olan genc bilim insanlarini Orta Dogu Teknik Universitesi’ne (ODTU) davet ediyoruz. Bu amac ile, Amerika Birlesik Devletleri’nin (ABD) saygin universitelerinden doktora almis ve ODTU’yu tercih edecek basarili bilim insanlari icin 2007-2008 egitim ogretim doneminde 50 kisilik ozel kadro ayrildi. ODTU'ye gelen genc bilim insanlarina kendi laboratuvarlarini kurabilmeleri ve arastirmalarini baslatabilmeleri icin fon saglanacaktir. Bunun yanisira, ODTU Teknokent'te calismayi planlayan genc ogretim uyesine 50m2lik bir Ofis tahsis edilecek ve bir arastirma gorevlisi kadrosu ayrilacaktir. Arastirmalar Koordinatorlugu, Universite disi kaynaklardan proje alabilmeleri icin yeni gelen ogretim uyelerine ozel bir destek saglayacaktir. Yine, Universite Kampusu icinde yeralan Lojmanlar, ODTU'ye gelen genc bilim insanlarina oncelikli olarak sunulacaktir. Sizleri de, gectigimiz yillarda ODTU’yu tercih eden basarili arastirmacilarin yaninda gormek bizi cok mutlu edecektir.

Orta Dogu Teknik Universitesi (ODTU), kuruldugu 1956 yilindan bu yana taviz vermedigi hedefleri dogrultusunda bilim ve teknoloji odakli, arastirma agirlikli, uluslararasi bir universite olmanin gururunu yasamaktadir. Turkiye'de gectigimiz yillarda, tarafsiz kuruluslar tarafindan yapilan arastirmada "Turkiye'nin En Iyi Devlet Universitesi" secilen ODTU, toplum tarafindan duyulan guvenin bir sonucu olarak, her yil en basarili ogrenciler tarafindan tercih edilmektedir. 2007 yilinda yapilan Universite giris sinavinda en basarili 100 ogrencinin 19’u ve ilk 1000 ogrencinin 219’u ODTU'yu tercih etmistir. Mezunlarimizin yurtici ve yurtdisindaki basarilari gurur vermektedir. ABD’de yayinlanan bir arastirma raporuna gore, 1999-2003 yillari arasinda ABD’de doktorasini basari ile bitiren yabanci ogrenci siralamasinda, Universitemiz, dunya universiteleri arasinda 12. sirada ve tum Turk Universiteleri arasinda 1. sirada yer almistir.

ODTU, bilimsel arastirmalarda da Turkiye’de onculugunu surdurmeye devam etmektedir. Avrupa 6.Cerceve projelerinde, butcesi 164 Milyon Euro olan 87 projede yeralarak Turkiye’nin en basarili kurumu olmustur. Doktora ogrencisinin toplam ogrenciye orani acisindan, Universitemiz, yine ulkemizde birinci siradadir. Yurtici Ar-Ge desteklerinde de ilk sirada yer alan ODTU, sadece 2006 yilinda TUBITAK’tan aldigi toplam 42 milyon YTL proje geliri ile kendisine en yakin universitenin yaklasik 4 kati Ar-Ge destegi kazanmistir. 2000 yilindan bu yana faaliyet gosteren ODTU Teknokent, Turkiye'nin en buyuk ve ihracat cirosu en yuksek teknoparki olmayi surdurmektedir. Teknokent'in ODTU Kampusu icinde yeralmasi, ogretim uyelerimizin sirket kurmalari ve/veya Teknokent'teki firmalara danismanlik yapmalarina olanak saglamaktadir.

Universitemizde mevcut Bolumler ile ilgili bilgiye www.metu.edu.tr/academic/units.php adresinden ulasabilir ve ilgili Bolumlerin web sayfalarini inceleyebilirsiniz. Sormak istediginiz diger sorulariniz ve basvurulariniz icin bana veya Rektor Danismani Prof. Bilgehan Ogel'e yazabilirsiniz. Gorusmek umudu ile sevgi ve saygilar.

Prof. Dr. Ural Akbulut Rektor tel: + (90) (312) 2102100 06531 Ankara e-posta: rektor@metu.edu.tr

Prof. Dr. Bilgehan Ogel Rektor Danismani tel + (90) (312) 2104184 06531 Ankara e-posta: bogel@metu.edu.tr