TÜBİTAK Hedef Turkiye Calistaylari

Degerli Arastirmacilarimiz,

TUBİTAK AB Cerceve Programlari Ulusal Koordinasyon Ofisi 2010 yilindan bu yana yurtdisindan Turkiye’ye donecek arastirmacilara sunulan Ulusal ve Avrupa Destekli Fon Firsatlarinin ABD’de tanitilmasi ve arastirmacilara  Amerika’dan Turkiye’ye donebilecekleri firsatlarin aktarilmasi amaciyla Hedef Turkiye Calistaylarini gerceklestirmektedir. Daha cok arastirmacinin bu firsatlardan haberdar olabilmesi ve Turkiye’deki akademi ve sanayi kurulusu temsilcilerinden Turk Arastirma Alani hakkinda guncel gelismeleri dinleyebilmesi icin;

  • 10 Nisan 2012 tarihinde Maryland’de;
  • 12 Nisan 2012 tarihinde New York’ta;
  • 14 Nisan 2012 tarihinde Chicago’da

yeni bir calistay serisi gerceklestirilecektir.

Calistaylar TUBITAK ve Avrupa Birligi fonlarinin ulkeye geri donus icin sundugu cazip imkanlar ve arastirmacilarin yurt disinda kazandiklari deneyimleri Turkiye’ye aktarmalarinin yollari hakkinda bilgi sunacaktir. Calistaylar kapsaminda gerceklestirilecek Turk Arastirma Alani’ndaki son gelismeler; Turkiye’ye arastirma amacli gelisler icin kullanilabilecek destekler ve bu desteklerden faydalanmis basari hikayeleri sunumlarinin ardindan, katilimcilar Turkiye’deki cesitli akademi ve sanayi kuruluslarinin arastirma ortamlari hakkinda fikir verecek kisa sunumlari dinleme firsati bulacaklardir. Sonrasinda ise kurulacak standlarda bu kuruluslar ile birebir gorusme imkani yakalayacaklardir.

Ekte bulunan afiste acik adresleri belirtilen calistaylar Turkce gerceklestirilecek olup her birisinde yine ekte sunulan program takip edilecektir. Calistaylarin tumune katilim ucretsiz olup kayit yaptirilmasi gerekmektedir. ABD’deki akademi ve sanayi kuruluslarinda arastirmalarini surdurmekte olan tum arastirmacilarimiz calistaylara davetlidir.

Kayit, calistaya katilimi kesinlesen kuruluslar hakkinda bilgi ve calistay ile ilgili bundan sonraki guncellemeler icin www.fp7.org.tr/destinationturkey2012usa linkini ziyaret edebilirsiniz.

Etkinlikle ilgili her turlu soru ve bilgi taleplerinizi destinationturkey@fp7.org.tr adresi araciligi ile bizlere iletebilirsiniz.

Ekteki afisi ilgilenecegini dusundugunuz arastirmacilar ile paylasmaniz temennisi ile saygilarimizi sunariz.

TÜBİTAK
Uluslararasi İsbirligi Dairesi
AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi

Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU
Marie Curie Ulusal İrtibat Noktası

Selcen Gülsüm ASLAN
Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları

TÜBİTAK
AB Çerceve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi

Tel.           : 0090.312 468 53 00 (dahili 1408 ya da 1067)
Faks         : 0090.312 427 40 24
E-mail      : ncpmobility@tubitak.gov.tr
Web         : www.fp7.org.tr/mariecurie

Not: Marie Curie Etkinlikleri duyurularını alabilmek için www.fp7.org.tr adresine üye olarak People alanını işaretleyiniz.


Program
Brosur